Kurser/Föredrag2018-11-23T10:46:17+00:00

foredragKurs Tips! Kundaliniyoga på företag eller privat.

J ag har möjlighet att skräddarsy Kundaliniyoga på din arbetsplats, hålla längre kurser eller hålla föredrag som inslag under en utbildningsdag. Utifrån era behov bestämmer vi tema. Det kan handla om t.ex hjärtat, andning eller kroppens nervsystem allt sett från ett yogiskt perspektiv. Jag talar givetvis gärna också om vår kropp, våra muskler, långvarig smärta eller om fördelarna med massagebehandling. Välkommen att kontakta mig.

KUNDALINI YOGA – Att leva i den stressfria zonen. Föredrag c:a 1 h.
Stress behövs. Stress är en av de fyra komponenter som krävs för att vi ska kunna ha en fysisk form, en kropp. De andra tre delarna är friktion, spänning och tryck. Alla ingår och är en del av gravitationskraften. Tillsammans utgör de vårt DNA och är även byggstenarna i Universum.
Det spelar ingen roll hur länge vi lever utan vad som betyder något är hur levande och vitala vi är i stunden. Ingen vill bara ”existera”. Målet för de flesta, men speciellt för en Kundaliniyogi är att känna allt i livet och att livet får känna dig. Vi vill väcka vår vitalitet, kunna identifiera och hantera vår stress och bemästra avslappning. Kundaliniyoga tar oss till vad Yogi Bhajan kallade för den stressfria zonen.

VÅR KROPP – Vi är här för att röra på oss! Föredrag c:a 1 h
Med fokus på långvarig, kronisk smärta, våra höfter och fördelarna med massage behandlning.
När vi läser böcker om hälsa, yoga, meditation osv. är det vanligt att det finns med en ansvarsfriskrivning d.v.s. man utövar yogan, äter maten, tränar, följer dietråd helt på eget ansvar och helst ska man fråga sin doktor först innan man ger sig i kast med att följa ett visst program. Som yogalärare och massageterapeut är min uppfattning att den viktigaste konsultationen är den som patienten har med sig själv. Hälsa börjar med eget ansvar, all annan ansvarsfriskrivning som eventuellt skulle föreslå någonting annat  – är lögn eller åtminstone gör dig en stor otjänst.

VÅRT CHAKRA SYSTEM i Kundalini Yoga räknar man 8 chakras, vilket inkluderar vårt elektromagnetiska fält, vår aura. Mötet med dessa inträffar när vi upplever energin som något som står till vårt förfogande. Varje chakra är en vision av världen. Det är en samling av våra känslor, tankar, våra värderingar och hur vi möter världen inuti dem. En spännande och mycket praktisk kurs på 8 veckor.

EXCEL AND CELEBRATE. En 6 veckors kurs för kvinnor
Kursen erbjuder KY, meditation med öppen hjärtliga samtal, roliga övningar och hemstudier. Kursmaterialet är på engelska. Två timmar vid varje tillfälle. Vi träffas en gång/vecka under 6 veckor. Minimum 6 pers. Är du intresserad? Kontakta mig 0708.307051

”A woman should trust her own instincts, her own psyche and her own intuition more than anything else. The best way to live intuitively is to live consciously.”

Yogi Bhajan, Women’s Camp 1977