Kall laser2018-11-23T10:46:16+00:00

laserKall laserljus, Scalar wave teknik LLLT

Jag använder en kall laser,  LLLT (low level laser therapy) med scalar wave teknik. Laserljus är koherent och har en specifik våglängd som sträcker sig ungefär mellan 405 och 780 nm.  Vid en laserbehandling tränger ljuset  in i vävnaden, in i varje cell och mitokondrie. Mitokondrien absorberar laserljuset och omvandlar det till ATP som är cellens bränsle. Cellen behöver energi för att utföra alla de uppgifter som den redan har programmerats för, inklusive den naturliga läkningsprocessen. Man kan likna denna process vid fotosyntesen. Lasern tillför mer energi till cellen genom ljus och resultatet av detta är att inflammation minskar, smärta och svullnad i vävnaden reduceras.
I mina behandlingar finner jag att laserljuset fungerar mkt effektivt som komplement till och i kombination med manuell behandling.

Följande ljus 405 nm violet ljus, 650 nm rött laserljus, 808 nm infrarött ljus ingår i den basenhet jag använder.

The Scalar Wave Laser System är godkänt av FDA och används för att lindra muskel, led och artros smärta, muskel kramp och stelhet, bidrar till att muskelvävnad slappnar av och stimulerar till ökad blodgenomströmning.
Kontraindikationer är cancer, graviditet, epilepsi, hjärtfel och tatueringar.
Läs mer på www.scalarwavelasers.com