Reality check!! Kroppen är ditt tempel. När vi läser böcker om hälsa, yoga, meditation osv. är det vanligt att det finns med en ansvarsfriskrivning d.v.s. man utövar yogan, äter maten, tränar, följer dietråd helt på eget ansvar och helst ska man fråga sin doktor först innan man ger sig i kast med att följa ett visst program.

Som yogalärare och massageterapeut är min uppfattning att den viktigaste konsultationen är den som kunden/du har med dig själv. Hälsa börjar med eget ansvar, all annan ansvarsfriskrivning som eventuellt skulle föreslå någonting annat  – är lögn eller åtminstone gör dig en stor otjänst.
Vi är olika i längd, vikt och kön men det vi har gemensamt är kroppens inre kraft att läka sig själv och att vara smärtfri. Att vara smärtfri kräver en otrolig disciplin, man måste anstränga sig och ge sig hän. Pillerburken kommer inte långsiktigt göra dig smärtfri, inte heller en kirurgs kniv eller special designade madrasser, stolar och verktyg utan det handlar om att kroppen ska få tillåtas göra sitt jobb.
Kroppen är ditt tempel där lyckan i livet kan förvaras som en skatt. Kroppen förlåter inte dina handlingar, den registrerar resultatet av handlingarna. Du måste ha en plan för hur du ska leva. Anta att du lever 100 år. OK då måste du ha en plan för det. Hur ska jag ta hand om den här kropps- modellen 1968 eller modell 1945 eller 1984. Hur ska jag sköta systemet?
Samspelet mellan muskler, leder, ben och nerver är så genialt, så oändligt komplex och så perfekt för ändamålet och materialet att det finns ingenting i vår värld som är så fulländat.
Vårda din fysiska behållare som du har fått till låns. Lyssna på kroppens signaler. Omfamna dig själv, gör medvetna val, ha tillit och ge tillbaka.

Sat Nam

2015-05-24T12:47:21+00:00

Leave A Comment